12/9/09

La Diada i el pin amb la bandera palestina


La invitació de la cantant Noa als actes institucionals de la Diada ha estat un error. Considero, en canvi, un encert que els diputat i diputades d'ICV hagin acudit a l'acte amb un pin amb la bandera palestina per a protestar per unes declaracions que va fer Noa al gener a favor de la incursió militar israeliana a la franja de Gaza.

La carta de Noa als Palestins va tipificar de la mateixa manera el sofriment dels nens d'ambdós costats de la frontera i presentava una inacceptable equivalència física, de magnituds, entre els dispositius militars israelians i palestins sense tenir en compte que uns eren els opressors i els altres els oprimits.

Posteriorment la carta es dedicava a criminalitzar a Hamas i animava a l'exercit israelià perquè fes “el treball que tots necessitem que es faci”; un treball que segons ella consistia en “eliminar” a Hamas.

No sembla molt encertat que aquesta dona hagi estat la elegida per a entonar el Cant dels ocells i convertit axis en la protagonista d’una jornada que sempre s'havia caracteritzat per la combinació de la reivindicació nacional i la solidaritat internacional.