18/6/08

S'aprova la directiva del retorn (Vergonya)

El Parlament europeu acaba d’aprovar la “directiva del retorn " que té com objectiu harmonitzar les legislacions nacionals en matèria d'immigració per a facilitar la detenció i repatriació dels immigrants no comunitaris.

Totes les esmenes progressistes que podien obligar una segona lectura de la directiva han estat rebutjades. Una part considerable dels diputats del Partit Socialista europeu s'ha negat a donar suport a les seves pròpies esmenes, la qual cosa ha permès una majoria molt àmplia de la dreta i de l'extrema dreta.

Ara la directiva seguirà endavant i la Comissió Europea podrà desbloquejar els fons previstos per a dur a terme aquesta política tan escandalosa.

Fa uns dies Evo Morales va publicar una carta amb uns continguts excel·lents on tractava aquest tema i impartia una estupenda lliçó que la majoria dels parlamentaris europeus no han volgut escoltar.

A la Unió Europea es promou, d'una banda, la llibertat de circulació de les mercaderies i dels fluxos financers. Però per l'altra, es vol empresonar sense judici previ i expulsar a aquelles persones no comunitàries que desitgen circular lliurement. Una autèntica barbaritat!